Oldalak

2016. november 17., csütörtök

Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept

A húshoz

A sütéshez

A körethez

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt sajt
  •  ízlés szerint
  • 150 g tejföl
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • elkészítés

    1. Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
    2. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
    3. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
    4. Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
    5. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
    6. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
    7. Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
    8. Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.
















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése