Oldalak

2016. november 17., csütörtök

Gyorsvadas csirkéből recept

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 4 db babérlevél
  • 175 g tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
  • 2 csepp folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
  • 2 csepp citromlé (ízlés szerint)
  • elkészítés

    1. Az olajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és megszórjuk a pirospaprikával.
    2. Rátesszük a közben kockára vágott csirkemellet és fedő alatt puhára pároljuk. A levét kevés vízzel pótoljuk, ha szükséges.
    3. A tejfölt elkeverjük a keményítővel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
    4. Mustárral, édesítővel és néhány csepp citromlével ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése