Gyorsvadas csirkéből recept
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 közepes fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 4 db babérlevél
- 175 g tejföl
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
- 2 csepp folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
- 2 csepp citromlé (ízlés szerint)
elkészítés
- Az olajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és megszórjuk a pirospaprikával.
- Rátesszük a közben kockára vágott csirkemellet és fedő alatt puhára pároljuk. A levét kevés vízzel pótoljuk, ha szükséges.
- A tejfölt elkeverjük a keményítővel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
- Mustárral, édesítővel és néhány csepp citromlével ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése