Hozzávalók:
1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukrot, 3 dkg lisztet, 2 dkg vajat
számítsunk.
Elkészítés:
A tojásfehérjét habnak felverjük, hozzáadjuk a
cukrot, amivel még tovább, fényesre verjük.
Beleszitáljuk a lisztet, és végül a langyosra
olvasztott vajjal könnyedén elkeverjük. Ezek után bármit tehetünk bele: diót,
mazsolát, más aszalt gyümölcsöt, meggybefőttet (lecsöpögtetve), kandírozott
narancshéjat, csokidarabokat, fahéjat, stb.
Egy hosszúkás
formát, vagy őzgerinc formát kivajazunk, belisztezünk, ebbe öntjük a tésztát és
lassú tűznél megsütjük. Ha kész, szeletekre vágjuk, de akár be is vonhatjuk
valamilyen krémmel, csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése