Oldalak

2015. május 23., szombat

Süti maradék tojásfehérjéből

Hozzávalók:
1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukrot, 3 dkg lisztet, 2 dkg vajat számítsunk.
Elkészítés:

A tojásfehérjét habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább, fényesre verjük.
Beleszitáljuk a lisztet, és végül a langyosra olvasztott vajjal könnyedén elkeverjük. Ezek után bármit tehetünk bele: diót, mazsolát, más aszalt gyümölcsöt, meggybefőttet (lecsöpögtetve), kandírozott narancshéjat, csokidarabokat, fahéjat, stb.
Egy hosszúkás formát, vagy őzgerinc formát kivajazunk, belisztezünk, ebbe öntjük a tésztát és lassú tűznél megsütjük. Ha kész, szeletekre vágjuk, de akár be is vonhatjuk valamilyen krémmel, csokoládéval.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése