- 1 db fejessaláta
- 30 dkg burgonya
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 ek almaecet
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 púpozott ek finomliszt
- 175 g tejföl
- só ízlés szerint
- 5 dl víz
- A krumplit meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Kétszer annyi vízben elkezdjük főzni. Sózzuk, és beletesszük a csokor kaprot.
- A salátát folyó vízzel jól kimossuk, és felaprítjuk. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk, ízesítjük cukorral, ecettel. Addig főzzük, míg a saláta megfonnyad
- Az olajból és lisztből világos rántást készítünk. A végén belekeverjük az áttört fokhagymát, és kevés hideg vízzel elkeverve a salátához öntjük.
- Állandó keverés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a kevés forró lével simára kevert tejfölt, ha újból felforrt, eltávolítjuk a kaprot, és tálaljuk.
2015. május 25., hétfő
Salátafőzelék kaprosan recept
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése