Oldalak

2015. május 25., hétfő

Salátafőzelék kaprosan recept

  • 1 db fejessaláta
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 ek almaecet
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 175 g tejföl
  •  ízlés szerint
  • 5 dl víz
    1. A krumplit meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Kétszer annyi vízben elkezdjük főzni. Sózzuk, és beletesszük a csokor kaprot.
    2. A salátát folyó vízzel jól kimossuk, és felaprítjuk. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk, ízesítjük cukorral, ecettel. Addig főzzük, míg a saláta megfonnyad
    3. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk. A végén belekeverjük az áttört fokhagymát, és kevés hideg vízzel elkeverve a salátához öntjük.
    4. Állandó keverés mellett felforraljuk, hozzáadjuk a kevés forró lével simára kevert tejfölt, ha újból felforrt, eltávolítjuk a kaprot, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése