Hozzávalók (4 fő):
2 közepes hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
400 g cukkini
2 zöldpaprika
1 csokor petrezslyem
3-4 szál friss kakukkfű
só. bors
2 ek olaj
2 ek zsemlemorzsa
200 g trappista sajt
Elkészítés:
A sütőt 200 C-ra előmelegítük. A zöldségeket
megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomokat karcsú gerezdekre, a cukkinikat
és a paprikát nem túl vékony karikákra szeljük. A petrezselymet és a
kakukkfüvet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, lecsipkedjük a száraikról és
néhány petrezselyemlevél kivételével finomra vágjuk. Egy mély tálba tesszük és
ízlés szerint sóval, borssal lazán összeforgatjuk.
Kikenünk olajjal és megszórunk zsemlemorzsával egy
közepes méretű mélyebb sütőedényt. Beletesszük a zöldségkeveréket és 40 percig
sütjük.
A sajtot szálasra reszeljük. Kivesszük a zöldséget
a sütőből, lazán összekeverjük, meghintjük a sajttal, és további 20-25 perc
alatt puhára-pirosra sütjük. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük, majd
petrezselyemlevélkékkel díszítjük.
Megjegyzés: Petrezselyem és friss kakukkfű hiányában bazsalikommal
és oregánóval szoktam ízesíteni. Krumplival is gazdagítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése