Oldalak

2015. május 23., szombat

Sajtos tepsis zöldség

Hozzávalók (4 fő):
2 közepes hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
400 g cukkini
2 zöldpaprika
1 csokor petrezslyem
3-4 szál friss kakukkfű
só. bors
2 ek olaj
2 ek zsemlemorzsa
200 g trappista sajt

Elkészítés:
A sütőt 200 C-ra előmelegítük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomokat karcsú gerezdekre, a cukkinikat és a paprikát nem túl vékony karikákra szeljük. A petrezselymet és a kakukkfüvet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, lecsipkedjük a száraikról és néhány petrezselyemlevél kivételével finomra vágjuk. Egy mély tálba tesszük és ízlés szerint sóval, borssal lazán összeforgatjuk.
Kikenünk olajjal és megszórunk zsemlemorzsával egy közepes méretű mélyebb sütőedényt. Beletesszük a zöldségkeveréket és 40 percig sütjük.
A sajtot szálasra reszeljük. Kivesszük a zöldséget a sütőből, lazán összekeverjük, meghintjük a sajttal, és további 20-25 perc alatt puhára-pirosra sütjük. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük, majd petrezselyemlevélkékkel díszítjük.


Megjegyzés: Petrezselyem és friss kakukkfű hiányában bazsalikommal és oregánóval szoktam ízesíteni. Krumplival is gazdagítható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése