Oldalak

2015. május 25., hétfő

Kapormártás

Kapormártás
2 nagy csokor kapor
4 dl tejszín
½ dl fehérbor (elhagyható,de nagyon ajánljuk)
5 dkg vaj
bors
frissen őrölt szerecsendió
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
A vajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az egészen apróra vágott kaprot. Felöntjük a tejszínnel, összeforrósítjuk, majd hozzáadjuk a bort és a fűszereket. Adunk még neki pár percet a tűzhelyen, míg kicsit besűrűsődik.Kóstoljuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük. Ha éppen átmeneti, kánikulai vega állapotban leledzünk, hús helyett újkrumplira,gombára,halra is boríthatjuk,Kapros-juhtúrós csirkemell
2 csirkemell vékonyra szeletelve
10 dkg vaj
15 dkg juhtúró
2 paradicsom, karikára szelve
25 dkg reszelt ementáli sajt
1 nagy csokor kapor, apróra vágva
bors
A csirkemelleket vajon hirtelen megsütjük, majd áthelyezzük egy jénai tálba. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meghintjük a kaporral, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a reszelt ementáli sajtot, és a tetejét paradicsomkarikákkal borítjuk be. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése