Oldalak

2015. május 25., hétfő

Kapormártás

4 dkg zsír, 
5 dkg liszt, 
2 evőkanál finomra vágott kapor
1,5 dl tejföl, 
3 dl csontlé,
1 dkg só, 
2 dkg vöröshagyma, 
1 dkg cukor.
Kapormártás készítése :
Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk....

Kapros juhtúrós galuska

2 tojás, 
5 dkg füstölt szalonna
1-2 kanál tejföl, 
20 dkg juhtúró, 
1 csomó kapor.
Kapros juhtúrós galuska készítése :
A lisztből két tojással galuskát keverünk, megfőzzük, és leszűrve leöblítjük. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, és összekeverjük vele a galuskát. Tejfölt is tehetünk rá. Megsózzuk, és zománcozott tepsibe szétterítjük. Elmorzsoljuk rajta a juhtúrót. Apróra vágott zöldkaporral megszórjuk.
Az így elkészített galuskát előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 percig takaréklángon sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése