4 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.
Kapormártás készítése :
Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk....
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.
Kapormártás készítése :
Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk....
Kapros juhtúrós galuska
2 tojás,
5 dkg füstölt szalonna,
1-2 kanál tejföl,
20 dkg juhtúró,
1 csomó kapor.
Kapros juhtúrós galuska készítése :
A lisztből két tojással galuskát keverünk, megfőzzük, és leszűrve leöblítjük. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, és összekeverjük vele a galuskát. Tejfölt is tehetünk rá. Megsózzuk, és zománcozott tepsibe szétterítjük. Elmorzsoljuk rajta a juhtúrót. Apróra vágott zöldkaporral megszórjuk.
Az így elkészített galuskát előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 percig takaréklángon sütjük.
5 dkg füstölt szalonna,
1-2 kanál tejföl,
20 dkg juhtúró,
1 csomó kapor.
Kapros juhtúrós galuska készítése :
A lisztből két tojással galuskát keverünk, megfőzzük, és leszűrve leöblítjük. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütjük, és összekeverjük vele a galuskát. Tejfölt is tehetünk rá. Megsózzuk, és zománcozott tepsibe szétterítjük. Elmorzsoljuk rajta a juhtúrót. Apróra vágott zöldkaporral megszórjuk.
Az így elkészített galuskát előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 percig takaréklángon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése