Oldalak

2015. május 25., hétfő

Kaporfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 3-5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 5-6 dl víz
  • 3-4 db gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 nagy csokor kapor

Elkészítés:

Jó sok kaprot a vastag szárától megtisztítunk (ez nagyon szálas, nem lenne élvezhető a főzelék).

A kis kaporleveleket sós vízben feltesszük főni (annyiban, amennyi ellepi). Leszűrjük, de egy kis főzőlevet felfogunk, amivel aztán összeturmixoljuk a kaporleveleket. (Van, aki csak szűrőn átnyomkodja.)

Egy kis olajra rádobjuk a préselt fokhagymát, mikor összeesett, akkor meghintjük liszttel, és ráöntjük a kapor-turmixot, majd felöntjük annyi tejjel, amennyire hígra szeretnénk a főzeléket. Üthetünk bele 1 tojást, amit elkeverünk benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése