Oldalak

2015. május 23., szombat

Eperturmix

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személyre
  • 10 dkg eper
  • 2 cl cukorszirup
  • 2 dl hideg tej vagy 1-1 dl tej és tejszín vagy 1 dl tej és 10 dkg vaníliafagylalt
  • Továbbá:
  • talpas vizes vagy egyenes falú pohár
  • vastag szívószál
  • eperszem, esetleg tejszínhab

    Elkészítés

    1. Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
      Az epret a cukorsziruppal és 1 dl tejjel pépesítjük (turmix vagy botmixer). Ha zavarnak a magok, a pépet egy szűrőn átszűrjük, majd a maradék tejjel, illetve ízlés szerint tejszínnel vagy fagylalttal tovább habosítjuk. Pohárba töltve, díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése