Oldalak

2015. május 23., szombat

Barnasörben sült sertéstarja paradicsomos padlizsánraguval, sütőben sült petrezselymes újkrumplival

   8 szelet csont nélküli sertéstarja ·        0,5 liter barna sör ·        só, bors ·        4 gerezd zúzott fokhagyma ·        olaj A tarjaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és néhány kanál olajjal összekeverjük. Lefedve legalább egy órán át pihentetjük ebben a pácban. Ha a fűszerek jól átjárták a húst, egy serpenyőben  2-3 perc alatt kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A serpenyőben megmaradt zsiradékot felöntjük a barna sörrel, majd az egészet ráöntjük a húsokra. Alufóliával lefedjük, és kb. 50 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és  zsírjára sütjük a húst.  Belül puha, omlós, kívül ropogós húst kapunk.     8 szelet csont nélküli sertéstarja ·        0,5 liter barna sör ·        só, bors ·        4 gerezd zúzott fokhagyma ·        olaj A tarjaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és néhány kanál olajjal összekeverjük. Lefedve legalább egy órán át pihentetjük ebben a pácban. Ha a fűszerek jól átjárták a húst, egy serpenyőben  2-3 perc alatt kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A serpenyőben megmaradt zsiradékot felöntjük a barna sörrel, majd az egészet ráöntjük a húsokra. Alufóliával lefedjük, és kb. 50 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és  zsírjára sütjük a húst.  Belül puha, omlós, kívül ropogós húst kapunk.  
1 kb újburgonya ·        1 csokor petrezselyem ·        só, bors ·        3-4 evőkanál olaj Az újkrumplit megmossuk, egy késsel lekapargatjuk a héját, majd karikákra vágjuk. Beletesszük egy hőálló, vagy római tálba, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmelés az olajjal.  Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése