8 szelet csont nélküli sertéstarja · 0,5 liter barna sör · só, bors · 4 gerezd zúzott fokhagyma · olaj A tarjaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és néhány kanál olajjal összekeverjük. Lefedve legalább egy órán át pihentetjük ebben a pácban. Ha a fűszerek jól átjárták a húst, egy serpenyőben 2-3 perc alatt kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A serpenyőben megmaradt zsiradékot felöntjük a barna sörrel, majd az egészet ráöntjük a húsokra. Alufóliával lefedjük, és kb. 50 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és zsírjára sütjük a húst. Belül puha, omlós, kívül ropogós húst kapunk. 8 szelet csont nélküli sertéstarja · 0,5 liter barna sör · só, bors · 4 gerezd zúzott fokhagyma · olaj A tarjaszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és néhány kanál olajjal összekeverjük. Lefedve legalább egy órán át pihentetjük ebben a pácban. Ha a fűszerek jól átjárták a húst, egy serpenyőben 2-3 perc alatt kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A serpenyőben megmaradt zsiradékot felöntjük a barna sörrel, majd az egészet ráöntjük a húsokra. Alufóliával lefedjük, és kb. 50 percre betesszük a sütőbe. Ezután levesszük a fóliát és zsírjára sütjük a húst. Belül puha, omlós, kívül ropogós húst kapunk.
1 kb újburgonya · 1 csokor petrezselyem · só, bors · 3-4 evőkanál olaj Az újkrumplit megmossuk, egy késsel lekapargatjuk a héját, majd karikákra vágjuk. Beletesszük egy hőálló, vagy római tálba, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmelés az olajjal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve aranybarnára sütjük.
1 kb újburgonya · 1 csokor petrezselyem · só, bors · 3-4 evőkanál olaj Az újkrumplit megmossuk, egy késsel lekapargatjuk a héját, majd karikákra vágjuk. Beletesszük egy hőálló, vagy római tálba, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmelés az olajjal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percet lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése