Oldalak

2014. november 10., hétfő

Kossuth kifli

Hozzávalók kb. 24 db kiflihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*4 tojás
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg margarin
*12 dkg dió

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel.
A diót durvára vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk.
A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése