Oldalak

2014. november 24., hétfő

Gyümölcsös szelet

  • 3 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 1 pohár olaj (a mérce a joghurtos pohár)
  • 4 tojás
  • 2 pohár cukor
  • 5 dkg apróra vágott dió
  • fekete szőlő
  • apróra vágott szilva
  • magozott meggy
  • fehér szőlő
  • darabolt füge
  • A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval jó habosra kikeverem. Lassan hozzáadom az olajat, és azzal is tovább habosítom. Ezután jöhet a joghurt, és végül a sütőporos liszt. A hozzávalókat összekeverem, sütőpapíros sütőlapra öntöm (24 × 22 cm), a gyümölcsdarabokat pedig rászórom. 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Amikor kihűlt, szeletelem, a tetejét porcukorral meghintem.

     


  •  

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése