3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
2 kis pohár natúr joghurt
1 pohár olaj (a mérce a joghurtos pohár)
4 tojás
2 pohár cukor
5 dkg apróra vágott dió
fekete szőlő
apróra vágott szilva
magozott meggy
fehér szőlő
darabolt füge
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval jó habosra kikeverem. Lassan hozzáadom az olajat, és azzal is tovább habosítom. Ezután jöhet a joghurt, és végül a sütőporos liszt. A hozzávalókat összekeverem, sütőpapíros sütőlapra öntöm (24 × 22 cm), a gyümölcsdarabokat pedig rászórom. 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Amikor kihűlt, szeletelem, a tetejét porcukorral meghintem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése