Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg darált sertéscomb
5 dl főzőtejszín
1,5 dl tej
20 dkg feta sajt
kevés liszt
1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
pár szem fekete magozott olajbogyó
görög fűszerkeverék
só
bors
pirospaprika
friss rozmaring
Elkészítése:
1. A burgonyát héjában megfőzzük.
2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és görög fűszerkeverékkel.
3. Kevés liszttel meghintjük, majd a tejet és a tejszínt is ráöntjük, összeforraljuk a hússal, megvárjuk, míg besűrűsödik.
4. Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára terítjük a meghámozott, felkarikázott főtt burgonyát.
5. Ráöntjük a húsos masszát.
6. A tetején elmorzsoljuk a feta sajtot és szépen kirakosgatjuk a színes paprikacsíkokkal.
7. 180 C-on kb. 50 percig sütjük.
8. Tálalásnál olajbogyóval és friss rozmaringgal díszítjük.
1 kg burgonya
30 dkg darált sertéscomb
5 dl főzőtejszín
1,5 dl tej
20 dkg feta sajt
kevés liszt
1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
pár szem fekete magozott olajbogyó
görög fűszerkeverék
só
bors
pirospaprika
friss rozmaring
Elkészítése:
1. A burgonyát héjában megfőzzük.
2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és görög fűszerkeverékkel.
3. Kevés liszttel meghintjük, majd a tejet és a tejszínt is ráöntjük, összeforraljuk a hússal, megvárjuk, míg besűrűsödik.
4. Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára terítjük a meghámozott, felkarikázott főtt burgonyát.
5. Ráöntjük a húsos masszát.
6. A tetején elmorzsoljuk a feta sajtot és szépen kirakosgatjuk a színes paprikacsíkokkal.
7. 180 C-on kb. 50 percig sütjük.
8. Tálalásnál olajbogyóval és friss rozmaringgal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése