Oldalak

2014. november 10., hétfő

Görög rakott krumpli

Hozzávalók:

1 kg burgonya
30 dkg darált sertéscomb
5 dl főzőtejszín
1,5 dl tej
20 dkg feta sajt
kevés liszt
1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
pár szem fekete magozott olajbogyó
görög fűszerkeverék

bors
pirospaprika
friss rozmaring
Elkészítése:

1.  A burgonyát héjában megfőzzük.
2.  A darált húst kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és görög fűszerkeverékkel.
3.  Kevés liszttel meghintjük, majd a tejet és a tejszínt is ráöntjük, összeforraljuk a hússal, megvárjuk, míg besűrűsödik.
4.  Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára terítjük a meghámozott, felkarikázott főtt burgonyát.
5.  Ráöntjük a húsos masszát.
6.  A tetején elmorzsoljuk a feta sajtot és szépen kirakosgatjuk a színes paprikacsíkokkal.
7.  180 C-on kb. 50 percig sütjük.
8.  Tálalásnál olajbogyóval és friss rozmaringgal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése