Oldalak

2014. november 10., hétfő

Csirke gyros

Hozzávalók:

2 csirkemellfilé
gyros fűszerkeverék 
1 dl olaj
2 dkg vaj
frissen őrölt bors
1 nagy dobozos tejföl
1 nagy dobozos joghurt
3-4 gerezd fokhagyma
Erős Pista

friss zöldségek:

saláta
paradicsom
kígyóuborka
lilahagyma
lilakáposzta



1.  A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. 
2.  Egy nagy tálba beletesszük az olajat, hozzáadjuk az ízlés szerinti gyros fűszerkeveréket, elkeverjük.
3.  Hozzáadjuk a felcsíkozott húst, összekeverjük a fűszeres olajjal, legalább negyed órát - de még jobb, ha 1-2 órát vagy akár 1 éjszakát - állni hagyjuk.
4.  Kisütjük a hasábburgonyát.
5.  Egy teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a húst a pácolajjal együtt, sózzuk, borsozzuk, gyakran kevergetve szép pirosra sütjük. (A vaj azért kell, mert a vaj-olaj keverékén megsütött hús nem szárad ki).
6.  A tejfölt és a joghurtot összeöntjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, picit sózzuk.
7.  A csípős szószhoz az Erős Pistát pici vízzel higítjuk.
8.  A zöldségeket szép vékonyan felszeleteljük.
9.  Tálalásnál a sült krumpli mellé halmozzuk a fűszeres húst, meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, köré rendezzük a zöldségeket. A csípős szósszal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése