Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
gyros fűszerkeverék
1 dl olaj
2 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
1 nagy dobozos tejföl
1 nagy dobozos joghurt
3-4 gerezd fokhagyma
Erős Pista
friss zöldségek:
saláta
paradicsom
kígyóuborka
lilahagyma
lilakáposzta
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
2. Egy nagy tálba beletesszük az olajat, hozzáadjuk az ízlés szerinti gyros fűszerkeveréket, elkeverjük.
3. Hozzáadjuk a felcsíkozott húst, összekeverjük a fűszeres olajjal, legalább negyed órát - de még jobb, ha 1-2 órát vagy akár 1 éjszakát - állni hagyjuk.
4. Kisütjük a hasábburgonyát.
5. Egy teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a húst a pácolajjal együtt, sózzuk, borsozzuk, gyakran kevergetve szép pirosra sütjük. (A vaj azért kell, mert a vaj-olaj keverékén megsütött hús nem szárad ki).
6. A tejfölt és a joghurtot összeöntjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, picit sózzuk.
7. A csípős szószhoz az Erős Pistát pici vízzel higítjuk.
8. A zöldségeket szép vékonyan felszeleteljük.
9. Tálalásnál a sült krumpli mellé halmozzuk a fűszeres húst, meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, köré rendezzük a zöldségeket. A csípős szósszal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése