Oldalak

2014. november 10., hétfő

Bakonyi húsgolyók

Hozzávalók 3 főre:
Golyókhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*1 tojás
*3 púpos ek zsemlemorzsa
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott fokhagyma)

Továbbá:
*1 közepes fej vöröshagyma
*15 dkg gomba
*4 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 dl víz
*só, bors
*1 tk liszt

*3,5 dl tejföl
20 dkg spagetti tészta

Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem 24 db lett.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése