Almazselé
(2-3 adag)
Hozzávalók:
Elkészítése:
(2-3 adag)
Hozzávalók:
- 2 közepes alma
- 1,5 csésze almalé (vagy víz)
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet fahéj
- citromlé
- 2 ek keményítő + kevéske víz
Elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, közben folyamatosan locsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
- Egy edénybe öntjük az almalevet, hozzáadjuk a reszelt almát, cukrokat, fahéjat.
- Néhány percig kevergetve főzzük, míg el kezd sűrűsödni.
- A keményítőt simára keverjük néhány evőkanál vízzel és a forrásban lévő péphez adjuk, elkeverjük, néhány rottyanás után lehúzzuk a tűzről.
- Ha kicsit kihűlt poharakba vagy tálkákba adagoljuk.
- Azonnal vagy hűtőben kihűtve is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése