Oldalak

2014. november 10., hétfő

Almazselé

Almazselé
(2-3 adag)


Hozzávalók:


  • 2 közepes alma
  • 1,5 csésze almalé (vagy víz)
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet fahéj
  • citromlé
  • 2 ek keményítő + kevéske víz

Elkészítése:

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, közben folyamatosan locsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
  2. Egy edénybe öntjük az almalevet, hozzáadjuk a reszelt almát, cukrokat, fahéjat.
  3. Néhány percig kevergetve főzzük, míg el kezd sűrűsödni.
  4. A keményítőt simára keverjük néhány evőkanál vízzel és a forrásban lévő péphez adjuk, elkeverjük, néhány rottyanás után lehúzzuk a tűzről.
  5. Ha kicsit kihűlt poharakba vagy tálkákba adagoljuk.
  6. Azonnal vagy hűtőben kihűtve is kínálhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése