Oldalak

2014. július 3., csütörtök

Túrós táska


Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt, 8 dkg olvasztott vaj,            8 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 4 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor,  1 csipet só, kb. 3 dl tej, reszelt citromhéj

Töltelék : 50 dkg túró, 2 tojás sárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 4-5 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál búzadara, reszelt citromhéj,    2 tojásfehérje kemény habbá verve, mazsola ízlés szerint

Lekenéshez : 2 egész tojás

Elkészítés : Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen letakarva kelesszük.
Közben készítsük el a tölteléket : a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra és vágjuk kb.  12 * 12 cm-es  négyzetekre. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit „csavarjuk „ meg.  Hagyjuk őket még kelni, kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre. 15 db túrós táska lett ebből a mennyiségből.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése