Oldalak

2014. július 5., szombat

Spanyol kenyér

Spanyol kenyér
3 g szárazélesztő vagy 15 dkg finomliszt, 15 dkg rozsliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 1
kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 evőkanál tejpor, 3 dl víz, 1 dkg friss élesztő,
Az élesztőt a dagasztóedény aljára szórjuk, illetve morzsoljuk, ráöntjük a búza-,
kukorica- és rozslisztet, a sót, a cukrot, a tejport és a vizet. A WHITE BREAD menüt
kiválasztva elindítjuk a programot.
Búzacsírás szójás kenyér
3 g szárazélesztő, 20 dkg finomliszt, 10 dkg rozsliszt, 10 dkg szójaliszt, 3 evőkanál
búzacsira, 2-3 evőkanál írós kovász mag vagy előző napi kovász, 1 kiskanál cukor,
1,5 kiskanál só, 3 dl langyos víz. (Ha nincs kovászunk a tésztába 7 g szárazélesztőt
teszünk)
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a gép kis sütőedényébe töltjük, és elindítjuk
a FRENCH BREAD programot.
Mogyorós rozskenyér
7 g szárazélesztő, 20 dkg barna rozsliszt, 20 dkg finomliszt, 5 dkg darált mogyoró, 1
kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 3,5 dl langyos víz.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a nagy sütőedénybe töltjük, és a tésztát a
WHITE BREAD programon megsütjük. Különösen finom camembert sajttal, és
vörösbort is kínálhatunk hozzá.
Sós, amerikai mogyorós kenyér
Ugyanúgy készül, mint a mogyorós rozskenyér, csak az 5 dkg amerikai mogyoró
felet darabosan tesszük bele. A mogyorót a 10. sípjel után adjuk a tésztához.
Lenmagos rozskenyér
Ugyanúgy készül, mint a mogyorós rozskenyér, csak a 10. sípszó után egy púpozott
evőkanál étkezési lenmagot adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése