Oldalak

2014. július 4., péntek

Kovászos uborka leves

Hozzávalók:

  • 7-8 nagyobb kovászos uborka
  • 3 közepes krumpli
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál liszt
  • 2 kanál vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 0,5 kg leveshús, vagy csont
  • 0,5 kg leveszöldség - répa, petrezselyem, zeller, fehérrépa
  • másfél közepes méretű hagyma
  • pár levél friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

90 perc

Elkészítés menete:

Elsőként készíts egy húsleves, a leveshúst/csontokat tisztítsd meg, hat bögre vízzel tedd fel őket nagy lángon főni, majd ha már habzik, szedd le a habot, add hozzá a leveszöldséget a fél hagymával, sózd, borsozd hangulatod szerint és kis lángon nagyjából egy óra alatt főzd készre, a főzés végefelé add hozzá a bazsalikomot is. Ezt az egész folyamatot leegyszerűsítheted leveskocka használatával is, de így finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése