Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb kovászos uborka
- 3 közepes krumpli
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál liszt
- 2 kanál vaj
- 1,5 dl tejföl
- 0,5 kg leveshús, vagy csont
- 0,5 kg leveszöldség - répa, petrezselyem, zeller, fehérrépa
- másfél közepes méretű hagyma
- pár levél friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
90 perc
Elkészítés menete:
Elsőként készíts egy húsleves, a leveshúst/csontokat tisztítsd meg, hat bögre vízzel tedd fel őket nagy lángon főni, majd ha már habzik, szedd le a habot, add hozzá a leveszöldséget a fél hagymával, sózd, borsozd hangulatod szerint és kis lángon nagyjából egy óra alatt főzd készre, a főzés végefelé add hozzá a bazsalikomot is. Ezt az egész folyamatot leegyszerűsítheted leveskocka használatával is, de így finomabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése