Az élesztőt és a cukrot feloldjuk fél dl vízben. Összekeverjük a liszteket a sóval, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és az élesztőt. Alaposan megdagasztjuk és hagyjuk nagyjából egy órán át kelni.
A megkelt, lágy tésztát alaposan meglisztezett deszkára borítjuk és kissé átgyúrjuk. 10-12 részre osztjuk és zsemléket formálunk belőle. Kétujjnyi távolságban helyezzük egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsin, hogy legyen helyük megnőni. Letakarjuk és újabb 30-40 percig kelesztjük.
A sütőt 220 fokra felfűtjük. A zsemléket megkenjük a felvert tojással és szezámmagot szórunk a tetejére. Betesszük a sütőbe, a hőmérsékletét visszavesszük 180 fokra. Sütőtől függően 25-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt félbevágjuk, a vágott oldalukat szárazon megpirítjuk, hogy kevésbé ázzon el a mártástól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése