Oldalak

2014. július 2., szerda

Hamburgerzsemle

Hozzávalók

  • • 2 dl langyos tej
  • • 2 evőkanál cukor
  • • 1 teáskanál só
  • • 4 dkg olaj
  • • 1 tojás
  • • 10 dkg joghurt
  • • 60 dkg liszt
  • • 2 dkg friss élesztő
  • a lekenéshez:
  • • 1 tojás
  • Elkészítés

    1. Mindent beteszünk a robotgép táljába, majd hagyjuk, hogy a gép dolgozzon helyettünk. Miután a tészta megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma, nagyjából 
      12 dkg-os darabba vágjuk a tésztát.
      Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
      Hagyjuk ismét duplájára kelni, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal 
      és előmelegített sütőben, 180 fokon nagyjából 18 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése