A gofri kényeztető reggeli, vagy finom desszert is lehet. A kelt tésztás változat tésztájába nálunk néha kerül kókuszreszelék, mák és citromhéj, esetleg kakaópor. A két nagy kedvenc a gesztenyepüré-tejszínhab és a csokoládépuding-tejszínhab párosítás.
A hozzávalókat a vaj és a cukor kivételével összegyúrjuk, majd minimum fél órát pihentetjük. Ha megkelt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is belegyúrjuk
a tésztába. Sütés előtt gombócokat formázunk belőle, amiket előbb megforgatunk
a cukorban, kicsit átgyúrjuk, majd a gofrisütőben megsütjük. A sütőlapot elég
az első adag előtt megkenni olajjal, mert a tészta elég vajat tartalmaz.
Tipp: ezt a tésztát kisütve, jól becsomagolva a hűtőben is tárolhatjuk, majd felhasználás előtt a mikróban pár másodperc alatt újramelegíthetjük. Nagy előnye, hogy sokáig friss marad, nem szárad ki olyan könnyen, mint a kevert tésztás változat. Egyenként, jól becsomagolva le is fagyasztható, majd kiolvadás után a mikróban újramelegíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése