Oldalak

2014. július 2., szerda

Gofri kelt tésztából

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1,3 dl langyos tej
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás + 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • Elkészítés

    1. A gofri kényeztető reggeli, vagy finom desszert is lehet. A kelt tésztás változat tésztájába nálunk néha kerül kókuszreszelék, mák és citromhéj, esetleg kakaópor. A két nagy kedvenc a gesztenyepüré-tejszínhab és a csokoládépuding-tejszínhab párosítás.
      A hozzávalókat a vaj és a cukor kivételével összegyúrjuk, majd minimum fél órát pihentetjük. Ha megkelt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és ezt is belegyúrjuk 
      a tésztába. Sütés előtt gombócokat formázunk belőle, amiket előbb megforgatunk 
      a cukorban, kicsit átgyúrjuk, majd a gofrisütőben megsütjük. A sütőlapot elég 
      az első adag előtt megkenni olajjal, mert a tészta elég vajat tartalmaz.
      Tipp: ezt a tésztát kisütve, jól becsomagolva a hűtőben is tárolhatjuk, majd felhasználás előtt a mikróban pár másodperc alatt újramelegíthetjük. Nagy előnye, hogy sokáig friss marad, nem szárad ki olyan könnyen, mint a kevert tésztás változat. Egyenként, jól becsomagolva le is fagyasztható, majd kiolvadás után a mikróban újramelegíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése