Oldalak

2014. július 2., szerda

Fánk tepsiben sütv

Hozzávalók

  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 kávéskanál só
  • 2 tojássárgája
  • a töltelékhez: sárgabaracklekvár
  • a tetejére: porcukor

    Elkészítés

    1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
      Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
      A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
      190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése