Hozzávalók egy kb. 27 x 38 centis tepsihez:
a tésztához:
a krémhez:
a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 5-6 evőkanál tejföl
a krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 tojás
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 citroma töltéshez:
- 1 kis üveg házi sárgabaracklekvár
a tetejére:- porcukor
- (tejszínhab)
- A tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral elkevert lisztet, beledaraboltam a margarint, elmorzsoltam.
- Hozzászitáltam a porcukrot, hozzáadtam a tojássárgáját és a tejfölt is, és szép, egynemű tésztává gyúrtam.
- Zsírozott, lisztezett tepsi hátán négy egyforma lapot sütöttem belőle - előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt egy-egy lapot.
- Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a krémet.
- A tojást közepes lábasba ütöttem, kicsit elhabartam, hozzáadtam a pudingport és a lisztet, valamint a tejből egy keveset, és simára, csomómentesre kevertem.
- Hozzáöntöttem a maradék tejet és állandóan kevergetve sűrűre főztem, hagytam kihűlni.
- A margarint habosra kevertem a porcukorral, majd hozzádolgoztam a kihűlt pudingos krémet, valamint a citromok lereszelt héját és kifacsart levét is.
- A tepsibe helyeztem az egyik lapot, megkentem a krém felével, rá a második lap, erre házi sárgabaracklekvár, majd a harmadik lap, a krém másik fele, végül a negyedik lap.
- Finoman kicsit le is nyomkodtam, majd egy éjszakán át érni, puhulni hagytam.
- Másnap kockákra vágva, tetejét porcukorral meghintve (vagy tejszínhabbal díszítve) tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése