Oldalak

2014. április 30., szerda

Csokis madártejszelet

  • 8 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • a tésztához:

    • 8 tojásfehérje
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    a tetejére:

    • 4 dl tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag habfixáló
    • Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
    • Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
    • Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.
    • A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is.
    • A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a végefelé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is.
    • Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
    • Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.
    • Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.
    • Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése