Oldalak

2014. március 27., csütörtök

Töltött tojás bacon ágyon és tormás padlizsánkrémes sonkatekercs

Hozzávalók egy két személyes vacsorához:
  • 5 tojás
  • 10 bacon szelet
  • 5 sonkaszelet
  • 5 sajt szelet
  • 1 padlizsán
  • 1 májkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 1 tk torma
  • bors
  • saláta, vagy bármilyen ehető zöld
Elkészítése:
Keresünk egy kisebb, sütőbe is helyezhető tálkát, vagy jénai tálat, amit bevonunk kívülről alufóliával. Az alufóliát betekerjük bacon szeletekkel, és előmelegített sütőben 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük, és a formán hagyjuk kihűlni. Így kap kosár alakot a sült baconünk.
Bedobjuk a mikróba, egy tányéron a villával megszurkált padlizsánunk, és kb. 7-8 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk meghűlni.
A tojást oda készíthetjük főni, ha kész, akkor lehűtjük, megpucoljuk.
Levágjuk a keskenyebbik tetejét és kikanalazzuk a sárgáját. A lényeg, hogy egy tányéron megálljanak az üres tojások, ha szükséges, akkor az alsó, szélesebb végéből és vágjunk le egy kis darabot, hogy ne boruljon el. A sárgáját összetörjük, elkeverjük egy kanál tejföllel, a mustárral és a májkrémmel. A krémet sóval és borssal ízesítjük, majd visszatöltjük, habzsák segítségével a tojásokba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése