Oldalak

2014. március 27., csütörtök

Sonkatekercs

Hozzávalók:
  • 20-30 dkg gépsonka szeletelve
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 4-5 ek
  • liszt
  • tej/ csak annyi, hogy elég sűrű besamell mártást kapjunk/
  • egy kis üveg ecetes torma amelyhez egy kis majonézt keverünk/ amit házilag is el lehet készíteni/
  • ízlés szerint só
  • bors/ lehetőleg fehér bors/
  • díszítéshez, uborka héjastól, piros retek vagy kaliforniai paprika, fodros petrezselyem, és paradicsom
Elkészítése:
A vajat vagy a margarint megolvasztom, abba beleszórom a lisztet és fehéredésig hevítem,majd apránként felöntöm annyi tejjel, vigyázva, hogy sűrű mártást kapjak. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a majonézt és a tormát. Megtöltöm a sonka szeleteket és egy habzsák segítségével díszítem. Az uborkát és a retket/vagy kaliforniai paprikát/ vékony szeletekre, majd cikkekre vágom és díszítem a kész tekercseket. A paradicsom rózsát úgy készítem, hogy egy paradicsomot meghámozok úgy, hogy egyben lejöjjön a héja, majd utána feltekerem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése