Oldalak

2014. március 27., csütörtök

Sonkás sajttekercs

Hozzávalók:
  • 12 szelet lapsajt
  • 10 szelet gépsonka
  • 10 dkg trappistasajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 tk mustár
  • fehérbors
Elkészítése:
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük.
A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük. A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése