Oldalak

2014. március 27., csütörtök

Kígyórétes

Hozzávalók:
Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • Almás töltelék:
    • alma
    • cukor
    • fahéj
    • kevés citromlé
    • túró
    • porcukor
    • vaníliás cukor
    • tojás
    • Túrós töltelék:
      50 dkg túró
      2 tojás sárgája
      5 dkg vaj
      kb 5 evőkanál cukor
      1 evőkanál búzadara
      Meggyes töltelék:
      egy üveg kimagozott meggy (lé nélkül)
      5 evőkanál cukor
      1 evőkanál búzadara
    • Elkészítése:
      A margarint elmorzsoljuk a lisztben, közben az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Igaz, hogy élesztős tészta, de nem kell keleszteni, sütés után finom, porhanyós lesz.
      A tésztát 4 részre osztjuk, a lapokat kb 35×25 cm-s téglalappá nyújtjuk, és a hosszabbik oldalakat kb a tészta egy harmadáig, 2 centis csíkonként bevagdossuk. A tölteléket a tésztalap sima részén elosztjuk és a két oldalon lévő csíkokat – mintha hajat fonnánk – a töltelék felett áthajtjuk. Tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt megsütjük.
      A töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése