Oldalak

2013. június 27., csütörtök

CSERESZNYEBEFŐTT RECEPT

Alapadag: tetszés szerint, a sziruphoz literenként 50 dkg cukor .Elkészítése: A cseresznyét az előző receptnél leírt módon előkészítjük. Az üvegeket felső karimáig töltjük vízzel, majd a vizet leöntjük róla. A vízbe literenként 50 dkg cukrot teszünk és megfőzzük a szirupot, majd a kész szirupot a gyümölcsökre forrázzuk. Kétpercnyi várakozás után a szirupot visszaöntjük a forralóedénybe, és újra felforraljuk, és kissé sűrűbbre főzzük.
Másodszor, majd harmadszor is újra forraljuk. A harmadik forralás végén a szirupba tartósítószert keverünk, ráforrázzuk a gyümölcsökre, az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. Ha celofánnal zárjuk le az üvegeket, akkor a tartósítószert nem a szirupba, hanem a két celofánréteg közé tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése