Oldalak

2013. május 4., szombat

ZÖLDSÉGLEVES SAJTGALUSKÁVAL

  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 3 húsleves kocka
  • pár szem bimbóskel
  • pár db karfiol rózsa
A galuskához:
  • 2 db tojás
  • 6 ek búzadara
  • 4 db natúr (medve)sajt
  • Elkészítés
    A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat felverjük, villával belenyomkodjuk a sajtot és addig kevergetjük, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverjük a búzadarát. Néhány percig hagyjuk pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatjuk. Pár percig lassú tűzön főzzük,majd lekapcsoljuk a gázt és lefedve még 5 percig hagyjuk párolódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése