Oldalak

2013. május 4., szombat

CSIRKETORTA


  • 1 nagy csomag bacon szalonna
  • 4-5 csirkemell (én csonttal veszem, magam filézem, mert a csontokat alap léhez használom, pl. gomba leves)
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 15-20 dkg füstölt sajt (én a karavánra esküszöm)
  • 3 tojás
  • Liszt, só és ízlés szerint fűszerek (őrölt bors, majoránna, oregánó, stb.)
  • Elkészítése:
    Végy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd hajtani a már megtöltött tálra.
    A csirkefiléket sózd le és forgasd lisztbe, majd tojásba. Ezt ismételd meg még egyszer. Rakd le az első réteget a tálba, majd hintsd be a reszelt sajttal. Fűszerezd a saját ízlésed szerint. Én több fűszert is használok, de rétegenként csak egy fajtát.
    Majd ismételd meg a fentieket addig, míg a tálba fér. Az utolsó réteget is nyugodtan sajtozhatod, mert ez kerül felülre a sütésnél és mikor tálalod ez lesz a torta alja. Borítsd be teljesen szalonnával. Hajtsd rá a lelógó szalonna csíkokat és tedd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percig fedő alatt süsd, majd az levéve sütheted ropogóssá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése