Oldalak

2013. április 25., csütörtök

Káposztagombóc kaporszósszal


Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta,10 dkg bacon, 20 dkg sötét rozskenyér, 2 dl tej, 4 db tojás, só, bors,őrölt kömény,1 db főtt burgonya, 4 adag kaporszósz,
Vágjuk a bacont kis kockákra, tegyük a felét serpenyőbe, adjuk hozzá a kockára vágott
rozskenyeret. Pirítsuk jól meg és tegyük félre. A bacon másik felt rakjuk a serpenyőbe,
süssük ki a zsírját, adjuk hozzá az egész apróra vagdalt savanyú káposztát. Pirítsuk kb.
10 percig.
A kenyeret tegyük egy keverőtálba, öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a káposztát és
hagyjuk állni, míg a kenyér be nem issza a tejet. Ehhez a masszához adjuk a tojásokat, a
tört burgonyát és a fűszereket, majd dolgozzuk jól össze. (Sűríthetjük zsemlemorzsával,
vagy hígíthatjuk tejjel.)
Formáljunk kis gombócokat, majd forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük ki. A kész
gombócokat kaporszósszal leöntve tálaljuk. A káposztás gombócot sült kolbász mellé
kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése