Oldalak

2013. március 23., szombat

Kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel


Elkészítés:

A csirkecombokat befűszerezzük /akár ezt előző este is megtehetjük/, majd félretesszük a hűtőbe, hogy jól átvegye az ízeket.

Ez idő alatt elkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket megtisztítjuk, ujjnyi darabokra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk.

Egy hőálló tál alját kibéleljük kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a  csirkecombokat. Erre kerülnek a zöldségek, amiket ízlésesen eloszlatunk rajta, sózzuk, borsozzuk.

180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, kissé meg is pirítjuk , hogy a csirke bőre ropogos legyen, ill. a zöldségek is kapjanak egy kis színt. 
Aki szereti, ekkor még megszórhatja egy kis füstölt sajttal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése