Oldalak

2013. február 14., csütörtök

Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.


  • 45 dkg finomliszt
  • 2 db házi tyúktojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek házi tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa vagy száraz búzacsíra)
  • egy citrom reszelt héja
  • 25 dkg házi vaj
  • kb. 1,5 kg Jonathan alma
  • A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
  • A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
  • A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
  • Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
  • Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
  • A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
  • Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
  • A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
  • Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal 
  • befedjük.
  • Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
  • Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
  • A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük.Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése