- 10 dkg zsír
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 20 dkg paradicsom
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl vörösbor
- ½ l húsleves
- só
- őrölt bors
- elkészítés
- A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve sütőben félig puhára sütjük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
- Egy magasabb falú edényben átszűrjük a zsírt. A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, többször megkeverjük.
- Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
- Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
- Ha a hús megfőtt kivesszük, és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.
2013. január 5., szombat
Vörösborban párolt vaddisznócomb
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése