Oldalak

2013. január 5., szombat

Vörösborban párolt vaddisznócomb


  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl vörösbor
  • ½ l húsleves
  • őrölt bors
  • elkészítés
    1. A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    3. A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve sütőben félig puhára sütjük, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
    4. Egy magasabb falú edényben átszűrjük a zsírt. A leszűrt  zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, többször megkeverjük.
    5. Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
    6. Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük.
    7. Ha a hús megfőtt kivesszük, és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése