Oldalak

2012. december 27., csütörtök

Rozmaringos Burgonya Baconnel


  • 6 közepes fej burgonya (megtisztított, hámozott)
  • 2 fej hagyma - lila
  • 1 szár rozmaring
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 5 cl olívaolaj
  • 80 g bacon
  • 1
    Megtisztítjuk a burgonyát és a hagymát.
    2
    A burgonyákat 8 darabra, a hagymát 16 darabra vágjuk.
    3
    Összeforgatjuk az olivaolajjal és és a feldarabolt rozmaringgal.
    Tepsibe vagy tűzálló edénybe tesszük.
    5
    Alufóliával letakarva 45 percig sütjük 220 C fokos sütőben.
    6
    Az alufóliát levéve további 45 percig pirítjuk.
    Közben a bacont apróra vágjuk és megpirítjuk egy serpenyőben.
    8
    Tejföllel, megsózva, borsozva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése