Oldalak

2012. december 27., csütörtök

Görög Saláta Recept


A salátához:

  • 2 db paradicsom
  • 1 fej hagyma - lila
  • 100 g kígyóuborka
  • 10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
  • 10 szem olívabogyó (zöld, magozott)
  • 150 g sajt - feta

Az öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj - extra szűz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 púpozott teáskanál oregánó
  • 1
    A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
    2
    A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.
    3
    Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
    4
    A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése