A salátához:
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma - lila
- 100 g kígyóuborka
- 10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
- 10 szem olívabogyó (zöld, magozott)
- 150 g sajt - feta
Az öntethez:
- 4 evőkanál olívaolaj - extra szűz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 púpozott teáskanál oregánó
- 1A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.2A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.3Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.4A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése