Oldalak

2012. november 22., csütörtök

Meggyes-mákos bejgligyűrű


30 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 ek tejföl

Töltelék:
1 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
12 dkg magozott meggy

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajjal gyorsan elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és egynemű tésztává gyúrjuk.
Lefóliázva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Közben a töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot, összekeverjük, beleforgatjuk a meggyet, lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.
Az omlós tésztát lisztezett deszkán késfoknyi vastag hosszúkás téglalapra nyyújtjuk.
Elosztjuk rajta a tölteléket, majd nem túl szorosan felcsavarjuk és a két végét összefogva gyűrű alakúra formázzuk.
Beletesszük a tepsibe, végül a gyűrű külső oldalát 2-3 centinként félig bevagdossuk, kicsit oldalra hajtjuk.
Megkenjük a felvert tojással és a80 fokos sütőben kb.35 percig sütjük.
Ha pirosra sült a teteje. De a belseje még sületlen, fedjük le két réteg alufóliával.
Rácsra téve kihűtjük és vaniliás porcukorral megszórva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése