Oldalak

2012. november 21., szerda

CSIRKEBURGER


Szükségünk lesz egy nagyobb csirkemell filére, hamburger zsömlére, salátára, fűszerekre, és sajtra.
Fontos hogy a húspogácsát mi magunk készítsük el friss hozzávalókból.
A csirke mell filét megmossuk, felvágjuk csíkokra és egy húsdarálón ledaráljuk. A darált csirkehúst ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott hagymával, adunk hozzá tojást és zsemlemorzsát, majd jó alaposan összedolgozzuk. Ha kész forró olajban kisütjük a húspogácsákat.
Ezután a visszamaradt olajban a felvágott zsemle mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük.
A zsemlére ráhelyezünk egy saláta levelet, erre jöhet a csirke húspogácsa, majd egy szelet finom sajt, ki mit szeret, meglocsoljuk mustárral és ketchuppel, de tehetünk rá még uborkát, majonézt, és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése