Oldalak

2012. november 21., szerda

ALMÁS KALÁCS RECEPT


Hozzávalók : 2,5dkg élesztő, 50dkg liszt,fele teljes őrlésű,10dkg vaj,15dkg méz, 2dl kefír, vagy tej, 2db tojás,őrölt fahéj,gyömbér,10dkg dió,5dkg búzacsíra,1kg alma.

Leírás : Az élesztőt fél dl langyos vízben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A méz felét, a kefírt,1db tojást, az élesztőt beledolgozzuk. Egy kiskanálnyi fahéjjal, gyömbérrel fűszerezzük, és addig gyúrjuk, míg az edény falától el nem válik.
Langyos helyen fél órán át kelesztjük.Liszttel behintett deszkán kinyújtjuk, és a darált dió, búzacsíra keverékével meghintjük.Az almák húsát kockákra vágjuk, és a diós keverékre szórjuk. A maradék mézzel megcsorgatjuk, felgöngyöljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és újból kelesztjük.Tetejét tojássárgájával bekenjük, és 180 fokon sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése