Oldalak

2012. október 17., szerda

Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal

50 dkg friss zöldbab
2 db kisebb vöröshagyma
2 evőkanál ét olaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár (375 g) 12%-os tejföl
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
50 dkg füstölt bordaporc (oldalas)
1 evőkanál ételízesítő
1 evőkanál cukor
1 db alma
3 sárgarépa
3 fehérrépa
4 db tojás
ecet
Elkészítés:A babot megmosom, végeit ledarabolom, és 3cm-es darabokra felvágom. A hagymákat megtisztítom és összevágom. A zöldségeket meghámozom, felkarikázom. Az almát megmosom, 2 cm-es szeletekre vágom, a magházat eltávolítom, majd felkockázom. A tojásokat alaposan megmosom! A bordaporcot összevágom 3 cm-es darabokra, majd leöblítem.

Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a babot és a porcot, felöntöm vízzel, ezután ízesítem. A bab félfövésekor hozzáadom a répákat, a tojásokat és az almát.

A tejfölhöz hozzákeverem a lisztet, és ha megfőtt az étel, hozzákeverem a sűrítést, egyet forralok rajta. A tojásokat kiszedem, lehéjazom, majd hosszában kettévágom. A levest ízlés szerint savanyítom az ecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése