Oldalak

2012. október 18., csütörtök

Pácolt tűzdelt házinyúl recept

Hozzávalók:
1 db nagy házinyúl,
20 dkg füstölt szalonna,
1 fej fokhagyma,
1 csomag vadak fűszerkeverék a páchoz,
1 tubus mustár,
5-6 babérlevél,
őrölt bors,
olaj.

Elkészítés:
A nyulat nagy darabokra vágjuk, s bevagdossuk. Megszórjuk borssal, megkenjük mustárral, teszünk közé néhány levél babért és leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrényben 5-6 napig érleljük. Sütés előtt a pácból kiszedjük és megtűzdeljük a füstölt szalonnával és foghagymával. Bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel. Tepsiben lefóliázva pirosra sütjük, közben átfordítjuk.
Még finomabb, ha tepsibe rakás előtt a húsok minden oldalát kevés zsíron elősütjük. A fűszerkeveréket a rajta található utasítás szerint elkészítjük.
Zsemlegombócot készítünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése