Oldalak

2012. október 26., péntek

Kacsazsírban sült céklapogácsa

Hozzávalók:
2 nagyobb (kb. 25-30 dkg) cékla
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál búzaliszt
2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
1 tojás (ha jó friss a cékla, akkor a cékla nedvessége összetartja a masszát, nem feltétlenül szükséges bele a tojás)
negyed teáskanál só
őrölt bors
1 evőkanál kacsazsír (vega változatban olíva olajra kell cserélni)

A nyers céklát krumplihámozóval megpucolom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzákeverem a sót, a borsot, az apróra kockázott vöröshagymát és a tojást. Amikor a hagyma mindenhova elkeveredett, beleszórom a liszteket és kézzel átgyúrom. Pogácsákat formázok a masszából, ebből az adagból 8 nagyobb, fasírt méretű pogácsa jött ki (de lehet belőle 16 apróbbat is sütni, sőt falatnyi pogácsákat is).

Teflon serpenyőben felolvasztom a kacsazsírt és amikor forró, beleteszem a pogácsákat. Takarék lángon 10-10 percig sütöm mindkét oldalát, de érdemes figyelni, nehogy megégjen. A lényeg, hogy a pogácsák átsüljenek és mindkét oldaluk megpiruljon.

Remekül illik hozzá a fokhagymás tejföl. (1 pohár tejfölhöz 1 gerezd zúzott fokhagymát és csipet sót érdemes számolni.)

A céklapogácsa vagy céklafasírt ízletes és finom, nem lehet megunni, és köze sincs az ecetes céklához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése