Oldalak

2012. október 18., csütörtök

Boros házinyúl recept

Hozzávalók:
8 db házinyúl lapocka, vagy 4 comb
10 dkg szalonna
1 evőkanál olaj
1 db hagyma apróra vágva
1 db sárgarépa kockázva
1 db petrezselyem gyökér kockázva
1 evőkanál liszt

bors
1 dl fehér bor
petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kivesszük a serpenyőből. A húsokat besózva a lisztben gyengén megforgatjuk, az olajjal kiegészített szalonnazsíron pirosra sütjük, azt is kivesszük. Ezután a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a répát, gyökeret, kis ideig együtt pároljuk, majd visszahelyezzük a húsdarabokat, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a bort, és a petrezselyemzöldet, egyet rottyantunk rajta.
Rizzsel, tésztával (én dödöllével) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése