Oldalak

2012. szeptember 9., vasárnap

Márványos meggyes piskóta


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 tojás, 1.5 dl meleg víz, 1.5 dl olaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 cs. sütőpor, 1 üveg meggy kompót

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját kézi habverővel keverjük el a porcukorral, adjuk hozzá az olajat, a meleg vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Ha a hozzávalókat simára kevertük  kb.1/3 át átrakjuk külön keverőtálba, és ehhez keverjük a kakaót. Közben a tojások fehérjét felverjük ,és a sárga és kakaós masszához keverjük óvatosan. A sárga masszához a  2 / 3 részét, a kakaós masszához az 1 / 3 részét.
Sütőpapíros tepsibe öntjük először a sárga masszát ,majd a kakaós masszát osszuk el a tetejére. Óvatosan egy kanál nyelével körkörös mozdulatokkal márványozzuk össze a két fajta masszát. Ha ezzel elkészültünk akkor magozott, jól lecsepegtetett meggyel szórjuk be a tészta tetejét.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, kb.  30 perc alatt süssük készre. 31 * 23 cm-es tepsiben készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése