Oldalak

2012. augusztus 19., vasárnap

Zöldséges tésztasaláta


Zöldséges tésztasaláta

  • 30 dkg fussili
  • 4 koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • olívabogyó
  • fél uborka
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl joghurt
  • só, bors
  • Egy lábasban főzd meg a tésztát, kicsit maradjon rágható, de ne legyen teljesen kemény. Ha kész van, öblítsd át hideg vízzel, majd pár csepp olívaolajjal keverd át. A paprikákat vágd kockákra, az uborkát is, a paradicsomokat vágd négybe. A fokhagymát darabold fel, és kezdd el egy kis olívaolajon pirítani, majd add hozzá a paprikát, amikor kicsit összeesett, add hozzá az uborkát, végül a paradicsomot. Az egészet sózd és borsozd meg.
    A tejszínt és a joghurtot keverd össze, majd kis lángon keverd össze a zöldségekkel, és morzsolj bele bazsalikomot. Ha ezzel kész vagy, vegyítsd el a tésztával az egészet, szórd meg olívabogyókkal, tedd hűtőbe, és bármikor fogyaszthatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése