Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Tökpuffancsok kapros mártogatóssal


Tökpuffancsok kapros mártogatóssal

itt a tökszezon,szeretjük,igyekszem minél változatosabban elkészíteni.
Egy dkg élesztőt felfuttatok fél deci tejben,egy csipetnyi cukor hozzáadásával.
Míg ez készül,lereszelek egy kisebb tököt(meghámozom,kibelezem),sózom apróra vágott kaprot teszek hozá és pár percig állni hagyom.
Ezután kicsavarom,tálba teszem,ráütök egy tojást,hozzáteszem a felfuttatott élesztő,egy kicsit még sózom és hozzákeverek annyi lisztet,hogy sűrű galuskatésztát kapjak.
Forró olajban kisütöm,evőkanállal szaggatom.
Papírszalvétára rakom ha kisűlt lecspegtetni az olajtól.

A mártogatóshoz egy doboz joghurtot vagy tejfelt kikeverek apróra vágott kaporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése