Rumos diós szelet
Hozzávalók a piskótához:6 tojás. 6 kanál cukor,4 kanál liszt, 2 kanál örölt dió,1 tasak rumos cappuccino.Ebből készítjuk a tésztát.
Töltelék:15 dkg örölt dió, 3 dkg mazsola,ízlés szerin cukor és rum,1 üveg nyersen elrakott kimagolt meggy( lehet kompot is)
A meggyet és a mazsolát beáztatom rumba.15 dkg diót ízlés szerint cukorral és annyi vízzel , hogy csak épp átnedzesedjen a dió,odarakjuk főni. Rakunk belé rumot (ízlés szerint,de azért jól érződjön az íze)de ne híguljon el a diómassza. Levesszük a tűzről belerakjuk a rumba áztatott meggyet és mazsolát.
A tésztát nem hagyjuk kihűlni még melegen függőlegesen ketté vágjuk és rögtön a 2 lap közé rakjuk a diómasszát és úgy hagyjuk kihűlni.Én tejszínhabbal díszítettem de az eredeti recept csak porcukros
Töltelék:15 dkg örölt dió, 3 dkg mazsola,ízlés szerin cukor és rum,1 üveg nyersen elrakott kimagolt meggy( lehet kompot is)
A meggyet és a mazsolát beáztatom rumba.15 dkg diót ízlés szerint cukorral és annyi vízzel , hogy csak épp átnedzesedjen a dió,odarakjuk főni. Rakunk belé rumot (ízlés szerint,de azért jól érződjön az íze)de ne híguljon el a diómassza. Levesszük a tűzről belerakjuk a rumba áztatott meggyet és mazsolát.
A tésztát nem hagyjuk kihűlni még melegen függőlegesen ketté vágjuk és rögtön a 2 lap közé rakjuk a diómasszát és úgy hagyjuk kihűlni.Én tejszínhabbal díszítettem de az eredeti recept csak porcukros
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése