Oldalak

2012. augusztus 19., vasárnap

Jégkása házilag.


  • 6 dl víz
  • 6 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • 1 kg gyümölcshús
  • A cukorból és a vízből készíts szirupot. Öntsd össze őket, majd lassú tűzön kezdd el forralni, ha már forr, zárd el alatta a gázt. Add a sziruphoz a két citrom levét, majd tedd félre. A gyümölcsöket turmixold pépesre, majd add hozzá a citromos sziruphoz. Ha ezzel is megvagy, egy alkalmas edényben tedd a fagyasztóba a készítményt, majd egy óra múlva keverd át, hogy ne fagyjon meg teljesen Ezt követően félóránként ismét végezd el ezt a műveletet, egészen addig, amíg teljesen kásás nem lesz. Ha elérted a megfelelő állapotot, fogyaszthatod is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése